Het Palet

Open Arms is sinds 2015 verhuisd naar het Palet! Hiermee is een jarenlange wens in vervulling gegaan: een eigen plek om zichtbaar in de wijk te zijn. Het Palet biedt veel mogelijkheden om ontmoetingsplekken te realiseren voor de bewoners van het Lage Land. Het is ons verlangen om een thuis te zijn voor mensen uit de wijk, met name voor hen die extra ondersteuning kunnen gebruiken. Als christelijke stichting worden we  geïnspireerd door de boodschap van de Bijbel.

Elke donderdag is een uitdeelpunt van de Voedselbank in het Palet. Dit is de eerste activiteit die door Open Arms is opgepakt. Tegelijk is er een inloopcafé. Het Inloopcafé is overigens niet alleen op de vrijdag open. Iedere werkdag van 10 - 13 uur kunt u terecht voor een kop koffie/thee, een praatje of een krantje.  Verder wordt er op vrijdag op  5 niveaus Nederlandse taalles gegeven. De creatievelingen kunnen op woensdagmiddag meedoen in het Crea Café. Elke maand worden er wijkmaaltijden georganiseerd. Speciaal voor ouderen is er elke eerste dinsdag van de maand een ouderensoos. Iedere maandag kan er tussen 11.30 en 13 uur geluncht worden. Daar omheen zijn er regelmatig andere activiteiten, zoals acties, een Alpha cursus, maar ook individuele begeleiding van mensen in een maatjesproject en ondersteuning in de vorm van maatschappelijk werk. Iedereen is van harte welkom bij deze activiteiten in het Palet.

In het Palet is de Kringloopwinkel een structurele activiteit. Van dinsdag t/m vrijdag kunt u van 10 - 14 uur terecht.

Verder biedt het Palet  mogelijkheden om nieuwe activiteiten te ontwikkelen. Wij denken bijvoorbeeld aan kookactiviteiten, tuinactiviteiten en een klus- en repaircafé. Ook willen we ons meer richten op kinderen en jongeren. We doen dit natuurlijk voor u. Dus voor de ontwikkeling van nieuwe activiteiten ontvangen we graag ideeën vanuit de wijk. Heeft u een goed idee? Neem contact met ons op! Zo zorgen we er samen voor dat er een veelkleurige plek is die goed nieuws is voor het Lage Land. Het Palet!

Huren van het Palet

Het Palet bevat 3 ruimten die verhuurd worden op momenten dat er geen activiteiten zijn. Iedere ruimte is zo’n 65 m². In alle drie de lokalen is er de mogelijkheid om een beamer te gebruiken.

Het werklokaal is ‘zakelijk’ ingericht. Er staan voldoende tafels en stoelen om met 30 tot 40 mensen een vergadering, cursus of andere bijeenkomst te hebben.

De ontmoetingsruimte is het beste te typeren als woonkeuken. Een prettige plek om een feest of receptie te houden en/of met een groep te eten. Koken kan ter plekke gedaan worden in de goed uitgeruste keuken die in en bij deze ruimte is.

De huiskamer heet zo omdat de ruimte zo ingericht is. De huiselijk sfeer zorgt ervoor dat veel groepen het een prettige ruimte vinden voor een overleg, bezinning of een feest.

Voor informatie over prijzen, voorwaarden, mogelijkheden en andere vragen over verhuur kunt u het beste een mail sturen naar de beheerders van het Palet:hetpalet@openarms.nl

Geef in uw bericht zo duidelijk mogelijk aan:

  1. Het soort activiteit
  2. De verwachte grootte van de groep
  3. De datum / tijden
  4. Welke ruimte(n) u wilt huren en van welke faciliteiten u gebruik wil maken (beamer, flipover, keuken, buitenruimte)

Om teleurstellingen te voorkomen adviseren we u om tijdig contact op te nemen.

Op zondag is verhuur niet mogelijk.

 

 

Contact

Vragen? Meer informatie? Aanmelden voor een activiteit? Neem contact op met Henk den Breejen (opbouwwerker).

Email: henkdenbreejen@openarms.nl
Telefoon: 06-2633 0860