Taalcursus Nederlands

Hoe beter je de Nederlandse taal beheerst, hoe sneller je thuis raakt in onze samenleving. Je merkt dan dat contact maken steeds gemakkelijker wordt. Al vele jaren volgen 50 tot 70 deelnemers onze taallessen in het Palet. Zij komen uit verschillende landen en zijn van alle leeftijden. Sommigen wonen hier kort, anderen al veel langer. Een deel moet bij het begin starten terwijl anderen al veel verder zijn. Maar iedereen wil hetzelfde: zijn of haar Nederlands verbeteren. En dat kan in het Palet: op je eigen niveau!

Elke vrijdagmorgen van 10.00 - 11.30 uur zijn er vier taalgroepen: :

Groep 1 is voor de beginners. Met beeld en geluid leer je veel woorden kennen en uitspreken. En we doen taalspelletjes. Altijd gezellig daar.

Groep 2 gaat al verder. We lezen en bespreken een eenvoudige tekst en doen taaloefeningen. Want een taal leer je door praten en lezen.

Groep 3: Praten en lezen worden nog belangrijker.  We voeren samen veel gesprekken en lezen en oefenen ook steeds meer.

Groep 4: We proberen de opbouw van de Nederlandse taal beter te begrijpen. En we behandelen lastige teksten, zoals een stuk uit de krant.

Gevorderden: Als je groep 4 goed aankunt, is het mogelijk bij een hoger niveau aan te sluiten: NT 2 voor gevorderden. Dat kan op twee momenten:

Op maandagavond van 19.30 tot 21.00 uur, voor hen die overdag moeilijk kunnen. 

Op dinsdagmorgen van 10.00 tot 11.30 uur, voor hen die overdag wel kunnen.

In beide groepen gebruiken we het boek 'Nederlands naar Perfectie', om van B2 naar C1 niveau te komen. Best moeilijk, maar dat is juist goed. Want we willen ons Nederlands echt verbeteren. Verder breiden we met oefeningen, filmpjes en liedjes onze woordenschat en kennis van de grammatica steeds verder uit.

Tenslotte kun je op woensdagmorgen van 10.00 – 12.00 uur  in het computerlokaal van het Palet leren hoe je via internet ook thuis achter de computer je Nederlands kunt verbeteren.

De sfeer in alle groepen is ontspannen, want we hoeven niet te presteren om examens te halen. We vinden de sociale omgang met elkaar erg belangrijk.

Belangstelling om taallessen te volgen? Ken je iemand die dat zou willen?

Wij zijn altijd blij weer nieuwe mensen te verwelkomen. Kom eens langs en maak een zelf een les me. Alle taallessen worden door vrijwilligers gratis verzorgd.

Attentie:

Nieuwe deelnemers kunnen zich aanmelden bij Henk den Breejen (zie rechts onderaan op deze pagina) of per e-mail via taalles@openarms.nl.

De taallessen volgen de schoolvakanties, dus tijdens schoolvakanties houden wij ook vakantie!

AdresHetPalet

Duikerstraat 29-313067
CG Rotterdam (naast de Alexanderkerk)