BijbelCafé

Het BijbelCafé: Ontmoeting, inhoud en samen eten! 

Als regel elke eerste en derde zaterdag van de maand van 17 tot 19 uur in het Palet. Dus in november op zaterdag 5 en 19 november en in december op zaterdag 3 en 17 december.

Ben je niet of niet meer kerkelijk? Maar heb je wel interesse in bijbel en geloof? Dan ben je niet de enige! Want tweemaal per maand komen er in het Palet ongeveer 25-30 mensen bij elkaar voor wie hetzelfde geldt.

We beginnen met onderling bijpraten bij de koffie of thee. Want de meeste bezoekers kennen elkaar al en leven met elkaar me. Daarna volgt een serieus moment. We lezen een bijbelverhaal en luisteren naar mooie muziek. Eén van onze vrijwilligers vertelt wat bij het gelezen verhaal. Er wordt ook doorgepraat, heel gewoon vanuit ieders eigen beleving en ervaring. Het zijn ontspannen gesprekken waarin we elkaar proberen te begrijpen en steunen. Na een gebed voor elkaar, voor de wijk en voor het eten gaan we in kleine groepjes aan tafel. Ook tijdens de maaltijd praten we veel met elkaar. Maar.... als je wat minder spraakzaam bent kun je gewoon meeluisteren.

De bezoekers waarderen het BijbelCafé vooral om het sociale contact. Het samen eten en kletsen schept een band. Je kunt jezelf zijn, je mag de kat uit de boom kijken of je hart luchten, altijd in een prettige sfeer. Maar ook het bijbelverhaal is een reden om steeds terug te komen. Soms is alles nieuw, maar soms klinkt het ook vertrouwd. Vaak blijven er vragen hangen om over na te denken. Ook hierbij geldt: je mag zijn wie je bent en reageren zoals je  wilt.

Heb je belangstelling? Kom dan gewoon een keer langs en ontdek het zelf, helemaal vrijblijvend. Het maakt niet uit wat je achtergrond, je leeftijd of wat dan ook is. Het enige wat telt is dat je welkom bent. In de afgelopen jaren vonden nieuwe bezoekers steeds snel hun weg en hun plekje in de groep. Namens het team en de bezoekers van het BijbelCafé: Graag tot ziens!

 

   

Adres:

Het Palet
Duikerstraat 29-31
3067 CG Rotterdam
(naast de Alexanderkerk)